

## Annual Members' Assembly (Virtual), 1-2 December 2020

## Agenda

Session #	EST	GMT	DAY ONE	Paper link (EN)	Paper link (FR)
1	09:00 - 09:15am (15 min)	2:00-2:15pm (15 min)	Welcoming remarks by the Chair (Theo van de Sande)           • Acknowledgement and welcome for new members and Observers           • Introduce new Board and focal points           • Review agenda which focuses on governance at MA 2020           • Virtual meeting logistics - new approaches necessary; less interactive	EN (Paper 1 Agenda)	ER
2	09:15-09:45am (30 min)	2:15-2:45pm (30 min)	Strategic Plan: Strengthening the IATI Standard (Board: Melinda Cuzner, Leo Stolk) • Consolidating Technical Core; progress in 2020 • Technical stocktake recommendations and decisions taken by the Board on the way forward on IATI technical estate	-	-
3	9:45-10:05am (20 min)	2:45-3:05pm (20 min)	Strategic Plan: Improving Data Quality (Board: Narayan Dhakal, Theo van de Sande) •Data quality strategy and implementation; •Highlights of data quality activities: IATI validator, guidance consultations and support in improving data quality	-	-
4	10:05-10:55am (50 min)	3:05pm-3:55pm (50 min)	Strategic Plan: Strengthening Data Use (Data Use Working Group Chair Andie Vaughn; Board: Henry Asor, Winnie Kamau) •Progress on increasing data use by improving data access and support to data users, including partner countries •Update from Data Use Task Force (now Working Group), progress and planning	-	-
	10:55-11:10am (15 min)	3:55-4:10pm (15 min)	BREAK		
5	11:10-11:30am (20 min)	4:10-4:30pm (20 min)	IATI's response to COVID-19 (Board: Melinda Cuzner, Henry Asor) • COVID-19 update: publishing and analysis of data on COVID-19 activities	-	-
6	11:30-11:50am (20 min)	4:30-4:50pm (20 min)	Strategic Plan: Communications and Outreach (Board: Winnie Kamau, Joseph Barnes) <ul> <li>Speakers kit update and new service offer for members;</li> <li>Key outreach messages and engagement work</li> </ul>	-	-
7	11:50-12:20pm (30 min)	4:50-5:20pm (30 min)	Strategic Plan: Invigorating the IATI Community (Board: Leo Stolk, Melinda Cuzner) • Overview of IATI Communities of Practice and new digital platform, IATI Connect (launched 30 November through stand-alone event) • Update on 2021 IATI Community Event and Working Group	-	-
8	12:20-12:30pm (10 min)	5:20-5:30pm (10 min)	Close Day 1, and outline for Day 2	-	-

Session #	EST	GMT	DAY TWO	Paper link (EN)	Paper link (FR) to follow
9	09:00-09.10am (10 min)	2:00-2:10pm (10 min)	Opening Day two, Chair's review of agenda (Theo van de Sande)	-	-
10	09:10-09:40am (30 min)	2:10-2:40pm (30 min)	Monitoring the Strategic Plan 2020-25 : Results Framework (Board: Joseph Barnes) • Overview of final RF and process on monitoring progress through 2025 For information: 2020-2025 Strategic Plan Results Framework methodology	EN (Paper 2)	FR
11	09:40-10:25am (45 min)	2:40-3:25pm (45 min)	Financial overview 2020 (Board: Leo Stolk) • Updates on the financial status of the initiative; • Financial outlook and strategy for remainder of the Strategic Plan period with particular attention to possible pandemic-related budget challenges over the horizon	EN (Paper 3)	<u>FR</u>
	10:25-10:40am (15 min)	3:25-3:40pm (15 min)	BREAK		
12	10:40-11:10am (30 min)	3:40-4:10pm (30 min)	Annual Work planning (Board: Theo van de Sande) <ul> <li>Key elements for delivery in 2021, drawing upon 5 year prioritisation exercise and any 2020 carry-over activities</li> <li>Members take note of Board recommendations on the 2021 work plan and budget and authorise the Board and Secretariat to finalise</li> </ul>	EN (Paper 4)	FR
13	11:10-11:55am (45 min)	4:10-4:55pm (45 min)	Institutional Working Group (Board: Joseph Barnes) <ul> <li>Members are asked to discuss timeline and approach, and agree scope of topics for a new Institutional Working Group in 2021</li> </ul>	EN (Paper 5)	<u>FR</u>
	11:55am-12:10pm (15 min)	4:55-5:10pm (15 min)	BREAK		
14	12:10-12:30pm (20 min)	5:10-5:30pm (20 min)	Chair closes 2020 MA	-	-