

FINAL Agenda - IATI Partner Country Caucus Meeting

10 September 2019, 15:30 - 17:30 European Commission - VM-2 Building Rue Van Maerlanstraat 2, 1000 Brussels, Belgium

English - French translation is available for this meeting

Time	#	Title	References		
Registration - kindly allow adequate time to clear EC security procedures					
15.30 - 15.35 (5 mins)	1	 Welcome Opening remarks Governing Board Chair (Theo van de Sande) Governing Board Representative for Partner Countries (Zefania Romalahy) 			
15.35 - 15.45 (10 mins)	2	 Introduction (led by Zefania Romalahy) Review agenda and objectives of the caucus General introduction round Expectations and outcomes for the Members' Assembly 	Partner Country Caucus Agenda, <u>Members' Assembly</u> <u>Agenda</u>		
15.45 - 16.00 (15 mins)	3	 2020-2025 Strategic Planning (SP) Exercise - Recap Brief overview of strategic planning process and substantive outcomes (<i>IATI Secretariat</i>); Q&A on Strategic Plan (<i>led by Zefania</i> <i>Romalahy</i>) 	IATI Strategic Plan (2020-2025). SP Draft Results Framework Discussion Paper		
16.00 - 16.30 (30 mins)	4	Future Outlook - Role of Partner Countries in Implementing the SP	IATI Strategic Plan (2020-2025).		



		 Discussion (led by Zefania Romalahy) Guiding questions: What support / resources would help Partner Countries to successfully implement the SP (from IATI, the Secretariat, others)? How can Partner Countries measure their progress in implementing the new SP? What are key Partner Country priorities in developing the 2020 Annual Work Programme? 	SP Draft Results Framework Discussion Paper
16.30 - 17.05 (35 mins)	5	 Strengthening Data Use Discussion / brainstorm (led by Zefania Romalahy) - 25 minutes Guiding questions: What are key challenges Partner Countries are still facing with use of IATI data? How can these be addressed in the 2020 Annual Work Programme? How can the IATI Data Use Task Force support overcoming these obstacles, especially in light of the new Strategic Plan? 	IATI Data Use Case Study (Malawi). 2019 IATI Data Use Case Study (Somalia). 2019
17.05 - 17.25 (20 mins)	6	 IATI Governance and Engagement Discussion / brainstorm (led by Zefania Romalahy) Guiding questions: With the next round of Governing Board elections in March 2020, which members would wish to be nominated to the Board? How can IATI improve the outreach and networking among IATI Partner 	Board Paper: Strengthening the IATI Community to Maximise Impact



		Countries, and to emerging actors from Partner Countries, including civil society, parliaments, etc.?	
17.25 - 17.30 (5 mins)	7	Closing (led by Zefania Romalahy)	
		AOBClosing of session	